Itt érdekes és praktikus megoldásokat találsz arra az esetre, ha valami nem úgy sül el, ahogy szeretnéd...
Az elsózott levesbe késhegynyi szódabikarbónát tegyél.
Az elsózott levesbe főzz bele néhány szem hámozott burgonyát, magába szívja a só egy részét.
Leveseket, pörkölteket, főzelékeket csak akkor sózd, ha már félig megfőtt! Így sokkal hamarabb puhul meg.
Az ételbe a pirospaprikát sosem a főzés kezdetén tegyük bele, mert megég és keserű lesz.
A petrezselymet jól megmosva, apróra vágva az utolsó pillanatban teszem hozzá az ételhez. Friss és üdítő íze, illata így megmarad, nem beszélve magas vitamintartalmáról!
A daragaluska tésztájába mindig teszek egy gondolatnyi sütőport, és egy órával főzés előtt hígra keverem, megdagad, Így sokkal finomabb,"remegősebb" lesz ez a kiváló levesbetét! kis vágott zöldpetrezselyemtől nagyon csábos kinézetű lesz.
Bármilyen húslevesbe tegyél jól megmosott vöröshagymát, héjastul! Csodálatos színt kölcsönöz levesednek, a főzés befejeztével el lehet távolítani belőle.
A forró rántást mindig előbb hideg vízzel keverjük össze, így adjuk az ételhez. Nem csomósodik össze.
Főzelékek készítésnél először a rántást tedd rá, csak utána a tejfölt vagy tejet, sosem fog összemenni rajta!
Nem csomósodik meg a rántás, ha előzőleg kicsit megsózod.
Könnyen készíthetünk habarást befőttesüvegben. Rakj bele mindent, csavard rá a tetőt, jól rázd össze, és máris öntheted a kajára! :-)
A kész főzelékeket ha fedő alatt hagyod kihűlni, nem bőrösödik meg a teteje